Mokinių pasiekimai

XVI Pasaulio vaikų haiku konkurse

Baigėsi XVI Pasaulio vaikų haiku konkurso darbų vertinimas. Sveikiname šio konkurso nugalėtojus: Austėją Valonytę, 7b klasės mokinę, Dominyką Švėgždaitę, 7a klasės mokinę, Emilį Liaudanską, 5b klasės mokinį, Ugnę Juodikytę, 8a klasės mokinę! Sveikiname darbų autorių lietuvių kalbos mokytojas Jolantą Švėgždienę ir Birutę Budreikienę.

Pirmą kartą pakvietęs 2016-aisiais, minint Japonijos ir Lietuvos diplomatinių santykių 25-metį, ir kultūrinių mainų  tiltu su nauja tema grįžęs konkursas šiemet įtraukė 52 Lietuvos bendrojo ugdymo bei neformaliojo švietimo įstaigas. Savarankiškai dalyvavusiųjų grupėje (72 darbai) – ir keli tautiečiai iš Slovakijos ir Liuksemburgo.

Iš viso konkursui atsiųsti 641 iliustruoti haiku.

Konkurso nugalėtojų sukurti haiku bus skelbiami antologijų serijoje, pavadintoje „Pasaulio vaikų haiku“. Geriausi konkurso darbai (įvertinti didžiuoju prizu) bus rodomi JAL lėktuvo „Boeing 787“ tarptautinių skrydžių metu ir apdovanoti organizatorių prizais.

Jau keliauja prizai iš Japonijos. Nugalėtojams jie bus įteikti konkurso baigiamosios šventės metu.

Renginys numatomas 2020 m. birželio 8 d.

Apie Dominykos haiku komisijos pirmininkas taip pasakė: „Ketvirtasis eilėraštis turi priešingą variantą – čia prasminis akcentas sukoncentruotas į pirmąją eilutę. „Raudonas diskas“ yra disko metimo rungties pagrindinis elementas. Kodėl jis raudonas? Juk diskai paprastai nebūna spalvoti. Visa esmė yra ta, kad disko metimo varžybos vyksta iš ryto, kada saulė būna dar raudona. Jis paleistas skrieti ir akis seka judėjimą, visiškai nepaisydama nei horizonto linijos, nei finišo tiesiosios. Įdomiai nuskamba ir paskutinė eilėraščio eilutė – „ryto finišas“, kuris gali būti suprantamas ir tiesiogiai (varžybos baigiasi ryte), ir netiesiogiai prabyla apie pradžios pabaigą, apie tai, kad yra dalykų, kurių mes nepajėgiame, o gal ir nenorime kontroliuoti,  todėl belieka visa tai palydėti horizonto link.“

Daugiau skaitykite

https://www.lmnsc.lt/naujiena/baigesi-xvi-pasaulio-vaiku-haiku-konkurso-darbu-vertinimas-sveikiname-nugaletojus/




Ankstesni įrašai


Sveikiname 5b klasės mokinį Luką Riaubą, kuris konkurse laimėjo I vietą!

Kovo 6 dieną Karininkų ramovės rūmuose Kaune buvo apdovanota 7b klasės mokinė Gabija Šukytė, kuri tarptautiniame piešinių konkurse laimėjo II vietą.

2020 m. nacionalinio konkurso „Lietuvos istorijos žinovas“ I ture dalyvavo 30 5–8 klasių mokinių.

Sausio 20 dieną 2a klasės mokiniai lankėsi riedlenčių parke „Core Indoor“ Vilniuje. Kelionę mokiniai gavo kaip prizą už dalyvavimą projekte „Olimpinis mėnuo“.

Mūsų progimnazijos mokinės tapo pasaulio lietuvių piešinių konkurso „Iliustruoju lietuvių poeziją“ laureatėmis ir dalyvavo virtualiame festivalyje „T.Y.čia“.