Renginiai

Nuotolinis projektas „Kuriame istorijas“

2016 m. lapkričio – 2017 m. vasario mėnesiais „Šaltinio”, Senvagės, „Vilties“ ir „Saulėtekio“ progimnazijų 3–4 klasių mokiniai dalyvavo nuotoliniame projekte „Kuriame istorijas“. Vaikai rašė pasakas. Projekto dalyviai sugalvojo istorijų veikėjus, vietą, laiką. Kiekvienos mokyklos mokiniai savo kuriamos istorijos pradžią, kitos istorijos tęsinius ir pabaigą tam tikra tvarka siuntė kitai mokyklai. Bendravimas vyko elektroniniais laiškais. Vasario 27 d. „Šaltinio“ progimnazijoje vyko baigiamoji šio projekto popietė, kurią organizavo ir vedė logopedė Dalia Gudienė bei specialioji pedagogė Džiuginta Kropienė. Į svečius atvyko daugiau nei 30 projekto dalyvių, kurie vieni kitiems pristatė sukurtas ir iliustruotas istorijas. Visiems buvo be galo smalsu sužinoti, kaip gi pakrypo istorijų veikėjų likimai. Ar Kalėdų senelis spėjo ištaisyti klaidą ir nugabenti dovanas Afrikos vaikams? Ar pabėgę iš zoologijos sodo žvėrys pasiekė kelionės tikslą? Ar piktasis mokslininkas Pikčiurna įvykdė savo kėslus, ar vis tik nugalėjo Gėris? Kokie stebuklai įvyko miške Naujųjų metų naktį? Visa tai vaikai sužinojo smagioje popietėje. O galbūt norite sužinoti ir Jūs? Tada mokyklos svetainėje susiraskite mūsų mokinių kurtas istorijas: „Kalėdų senelio klaida“, „Pabėgimas iš zoologijos sodo“, „Piktasis mokslininkas“, „Stebuklų stebuklai“. Ir perskaitykite! Malonaus Jums skaitymo!

Piktasis mokslininkas

Pabėgimas iš zoologijos sodo

Kalėdų senelio klaida

Stebuklų stebuklai

___________________________

Džiuginta Kropienė Įrašo autorius:
Džiuginta Kropienė
Specialioji pedagogė




Ankstesni įrašai


Vasario 21 d. 8-ų ir 6a klasės mokiniams vyko netradicinė pamoka Panevėžio Šv. apaštalų Petro ir Povilo bažnyčioje „Krikščionybės simboliai ir jų reikšmė“.

Progimnazijos mokytojos ir mokinės dalyvavo respublikinėje konferencijoje Kelmėje.

Vasario 17 dieną progimnazijoje vyko respublikinė metodinė-praktinė užsienio kalbų mokytojų konferencija „Gera pamoka – tai...“

Progimnazijos 6–8 klasių mokiniai paminėjo 99-ąjį Lietuvos gimtadienį. 

6a klasės mokiniai įgyvendino trumpalaikį integruotą lietuvių kalbos, istorijos, etnokultūros projektą „XIX–XX a. pradžios aukštaičių krašto valstiečių sodyba“.