Aktualijos

Sąmoningumo didinimo mėnuo

Visą kovo mėnesį progimnazijos bendruomenė organizavo ir vykdė veiklas, skirtas patyčių prevencijai ir kitokio žeminančio elgesio stabdymui. Su patyčiomis turime dirbti visus metus, tačiau kovo mėnesį kvietėme sutelkti vaikų ir suaugusiųjų dėmesį į patyčių problemos aktualizavimą ir jos sprendimo būdus.

Šį mėnesį kiekvienos klasės mokiniai su savo vadovėmis organizavo įvairias veiklas prieš patyčias: diskusijas „Patyčių dalyvių vaidmenys. Kurioje pusėje būsiu aš?“, „Kas yra patyčios? Patyčių formos“, „Patyčios ar konfliktas?“, „Aš galiu KITOKIAM ištiesti ranką“; viktorinas „Klaidingi teiginiai apie patyčias“, „Ką žinau apie patyčias“; prevencinių filmų peržiūras ir aptarimus,  klasėse vyko kūrybinių darbų dirbtuvėlės, psichologas Dainius Čerbulėnas vedė klasės valandėles ,,Patyčių mažinimo būdai“, 5–8 klasių mokiniai per dailės pamokas rengė kūrybinius darbus „Vaizdiniais įvardintos patyčios“.

Kovo 15 d. progimnazijoje vyko akcija „Patyčių dezinfekcija“. Akcijos tikslas – ugdyti pozityvius vaikų bendravimo ir problemų sprendimo gebėjimus, užkirsti kelią patyčioms, skatinti pagarbius ir draugiškus vaikų tarpusavio, vaikų bei suaugusiųjų santykius. Akciją organizavo socialinė pedagogė Vaida Kuodytė, etikos mokytojas Vladas Izdūnis, skautų vadovė Ligita Urbonienė ir progimnazijos skautai.

Kovo 17 d. progimnazijoje vyko susitikimas su žurnaliste Viktorija Polzunovaite – Vidžiūniene. Susitikimo metu lektorė  su mokiniais dalijosi savo patirtimi apie patirtas patyčias siekiant karjeros. Kovo 29 dieną mokykloje lankėsi romė Rasma Pažemeckaitė. Ji per etikos pamokas skaitė paskaitas 6-ų ir 8-ų klasių mokiniams „Patyčios ir tolerancija kitataučiams“. Lektorė priminė holokaustą, kurio metu buvo naikinamos tautinės mažumos, Aušvico koncentracijos stovyklą bei žmonių kankinimą Antrojo pasaulinio karo metais su kuriuo buvo susidūrusi ir jos šeima. Rasma remdamasi savo asmenine patirtimi kalbėjo apie patyčias ir toleranciją šiuolaikinėje ugdymo įstaigoje. Moteris mano, jog lietuviams verta labiau pažinti romų kultūrą, kaip ir romams – lietuvių, rengti įvairias akcijas, seminarus, užsiimti edukacija.

Šis mėnuo mums visiems dar kartą priminė, kad mūsų visuomenėje patyčių reiškinys yra vis dar aktualus ir opus klausimas, kurį turime spręsti visi kartu bendromis jėgomis. Suorganizuoti renginiai, vykdytos veiklos mums visiems paliko puikių prisiminimų bei įspūdžių. Tikimės, jog geros emocijos, įgytos žinios prisidės prie patyčių problemos sprendimo mūsų progimnazijos bendruomenėje. Mūsų  progimnazija  taps dar draugiškesne, be patyčių, blogų jausmų ir liūdesio.

 

Socialinė pedagogė Vaida Kuodytė




Ankstesni įrašai


Šią Kovo 11-ąją pagerbti dvi šalis – Lietuvą ir Ukrainą – progimnazijos bendruomenę sukvietė socialinė-pilietinė akcija „Dainuoju Lietuvai ir Ukrainai!“ – juk daina lydėjo lietuvį nuo seno skausme ir džiaugsme.

Mieli „Šaltinio“ progimnazijos mokinių tėveliai, darbuotojai ir kiti švietimui neabejingi žmonės! Prašome geranoriškai Jūsų paremti „Šaltinio“ progimnaziją 1,2 procentų savo pajamų mokesčio, sumokėto 2021 metais. 

Kovo 10 d. 13.00 val. progimnazijos kieme – socialinė-pilietinė palaikymo akcija karą išgyvenantiems žmonėms ir jų artimiesiems „Dainuoju Lietuvai ir Ukrainai!“.

Vasario 28 dieną progimnazijos mokiniai stebėjo visuotinę Ukrainos istorijos pamoką Lietuvos mokiniams.

Turiningas „Erasmus+“ projekto „Matematika, muzika ir menai padės išlikti sumaniu!“ dalyvių susitikimas progimnazijoje vasario 14–18 dienomis.