Aktualijos

„Erasmus+“ projekto MA(R)TH dalyvių iš užsienio viešnagė

Panevėžio „Šaltinio“ progimnazije vasario 14–18 dienomis lankėsi svečiai iš Kroatijos, Šiaurės Makedonijos bei Turkijos, dalyvaujantys „Erasmus+“ projekte „MA(R)TH – Matematika, muzika ir menai padės išlikti sumaniu!“ („Math, music and art will keep you smart!“). Svečiai turėjo galimybę iš arčiau susipažinti su bendrą projektą vykdančia mokykla, mūsų progimnazija, pabendrauti su bendraamžiais, dalyvauti įvairiose bendrose veiklose. Projekto dalyviai viešėjo svarbiu mūsų tautai metu – Vasario 16 dieną šventėme nacionalinę šventę – Lietuvos valstybės atkūrimo dieną. Delegacija 12 val. Laisvės a. dalyvavo šventiniuose renginiuose. Vizito metu svečiai susipažino su miesto įžymybėmis, lankėsi Panevėžio miesto savivaldybėje, Lėlių vežimo teatre, Kraštotyros muziejuje, J. Miltinio dramos teatre, D. Svilienės dailės studijoje, meninio stiklo apdirbimo įmonėje „Glass Remis“. Delegacija su progimnazijos atstovais lankėsi Vilniaus senamiestyje, MO ir Pinigų muziejuose.

Edukaciniai renginiai pagal atskirą savaitės programą vyko švietimo įstaigose, projekto dalyvėse, ir tų šalių (Graikija, Italija), kurių atstovai negalėjo atvykti į Lietuvą.

„Šaltinio“ progimnazija dar 2019 m. spalį pasirašė tarptautinę bendradarbiavimo sutartį su švietimo įstaigomis iš Graikijos, Italijos, Kroatijos, Šiaurės Makedonijos ir Turkijos. Projektą progimnazijoje koordinuoja direktoriaus pavaduotoja ugdymui Rūta Vainauskaitė. Šis projektas skirtas mokinių ir mokytojų tarptautiniams ryšiams vystyti ir daugiakultūriškumui plėtoti, inovatyviems mokymosi metodams taikyti, STEAM, muzikos ir menų mokomųjų dalykų įgūdžiams stiprinti, lyderystės kompetencijoms ugdyti.

Projekto dalyviai jau buvo susitikę Italijoje, Graikijoje, Turkijoje. Šis susitikimas Lietuvoje – jau ketvirtasis. Kovo mėnesį progimnazijos atstovai, projekto MA(R)TH dalyviai, vyks į Šiaurės Makedoniją.

Projektas finansuojamas Europos Sąjungos fondo lėšomis.

https://www.svietimonaujienos.lt/projekto-partneriu-viesnage/

___________________________

Aldona Banienė Įrašo autorius:
Aldona Banienė




Ankstesni įrašai


Progimnazijos svečiai iš Kroatijos, Šiaurės Makedonijos ir Turkijos susitiko su miesto meru.

Vasario 14–18 dienomis progimnazijoje svečiuosis „Erasmus+“ projekto MA(R)TH dalyviai iš Kroatijos, Šiaurės Makedonijos ir Turkijos.

Progimnazijos direktorė Vasario 16-osios proga įteikė padėkos raštus.

Panevėžio „Šaltinio“ progimnazijoje 5a, 4c klasėse įvedamas, o 2b, 7a, 8a, 8b klasėse pratęsiamas infekcijų plitimą ribojantis režimas ir ugdymo vykdymas nuotoliniu būdu iki 2022 m. vasario 11 dienos.

Progimnazijos šokėjos respublikiniame šokių festivalyje „Šokio virpesiai“ užėmė II ir III vietas! Sveikiname!