Renginiai

Šaltiniečių bendruomenės šventė. Sportinės rungtys. „Vakarienė melsvai“

2024 m. gegužės 23 d. „Šaltinio“ progimnazijoje vyko  nepaprastai turininga diena. Nuo pat ryto 1–8 kl. mokiniai dalyvavo įvairiose sportinėse veiklose visame mieste: vieni lankėsi Panevėžio moksleivių namuose ir kitose erdvėse, kur susipažino su kovos menais, imtynėmis, futbolu, sportiniu ir lengvuoju kultūrizmu ir kt. sporto rūšimis, kitus treneriai iš miesto aplankė progimnazijoje. Mokiniai susipažino su  Spike ball, Brazilian Jiu-Jitsu, Pound lazdelių ir kt. treniruotėmis. 

Kiek pailsėję mokiniai rinkosi į antrąją dienos dalį – sportines rungtis mokyklos erdvėse. Šventę atidarė vieninga šaltiniečių eisena su Paįstrio kultūros centro orkestru „Dūdorėliai“. Sporto rungtyse 1–4 kl. moksleiviai varžėsi tarpusavyje, o 5–8 kl. moksleiviai siekė asmeninių tikslų. Sporto stotelėse mokinių laukė įvairios rungtys: štangos stūmimas, smiginis, disk golfas, šokdynė, lanko sukimas, bėgimas, mašinos traukimas ir kitos įdomios sporto rungtys. Vyko įnirtinga kova, nes buvo renkamas geriausias sporto stotelėje pasiektas rezultatas. Apdovanoti visi, pasiekę geriausius rezultatus.

Vakarinė dalis „Šaltinio“ progimnazijos kieme organizuojama jau antrus metus iš eilės. Bendruomenės vakarienė  suburia visus šaltiniečius pabūti kartu. Po pernai įspūdį palikusios Baltosios vakarienės, šiemet visi buvo pakviesti į Mėlynąją vakarienę po atviru dangumi. Vakarienės tikslas – atkreipti dėmesį į psichinės sveikatos svarbą žmogui, ramaus poilsio ir kokybiško laiko skyrimą sau. Po atviru dangumi, nepabūgę prasidėjusio stipraus lietaus, susirinko melsvai pasipuošusi Šaltiniečių bendruomenė, kuri linksmai ir kokybiškai leido laiką kartu, klausydamiesi svečio – aktoriaus ir dainininko Mariaus Jampolskio. Prie bendruomenės šventės prisijungė buvęs progimnazijos mokinys, Seimo narys Deividas Labanavičius, Švietimo skyriaus atstovai, kitų mokyklų svečiai ir visi norintys, kurie norėjo pabūti šventės dalimi.

 Ačiū visiems, kurie šią dieną buvote kartu!  

https://youtu.be/GLiokcbH2ds

https://youtu.be/0wjOY7Z08G4

https://youtu.be/pc9w69WX3FA

___________________________

Greta Šukienė Įrašo autorius:
Greta Šukienė
Lietuvių kalbos mokytoja




Ankstesni įrašai


Gegužės 3–7 dienomis progimnazijos mokiniai dalyvavo Nacionalinėje veiklinimo iniciatyvoje „Šok į tėvų klumpes“.

Balandžio 25 dieną „Šaltinio“ progimnazijoje vyko Panevėžio miesto ir rajono mokyklų 1–4 klasių mokinių konferencija „Sveikatos ABC“.

Balandžio 23 d. Panevėžio miesto menų ir saviraiškos dalykų mokytojai, o su jais kartu ir mūsų mokytojos Ernesta Kriaučiūnienė, Gintarė Krikščiūnienė, Asta Saikauskienė bei direktorė Zina Stripeikienė dalyvavo programos „Tūkstantmečio mokyklos“  stažuotėje „Kultūrinio ugdymo prieinamumas Vilniaus mieste“. 

Balandžio 22 dieną 1–8 klasių mokiniams buvo organizuota pažintinė-kūrybinė diena „Šaltinio“ spalva – žalia“.

Visą savaitę vyko protų mūšiai, skirti Kovo 11-ajai „Aš myliu Lietuvą“.