Renginiai

Pažintinė-kūrybinė diena, skirta tvarumui ir planetos tausojimui

Balandžio 22 d. progimnazijoje  vyko pažintinė-kūrybinė diena „Šaltinio“ spalva – žalia“, skirta 1–8 klasių mokinių saviraiškos plėtrai, atsižvelgiant į individualius mokinių poreikius. Balandžio 22 d. – tarptautinė motinos Žemės diena. Renginio tikslas – prisidėti prie tvarumo ir planetos tausojimo, kuriant vaizdo pranešimus.1–3 kl. mokiniai dirbo klasėse pagal individualias temas, o 4–8 kl. moksleiviams pristatytos temos, kurias išsirinkę net pora valandų intensyviai dirbo grupėse, lavino savo kūrybiškumo, viešojo kalbėjimo, verslumo, finansinio raštingumo, patirtinių STEAM mokymosi veiklų įgūdžius. Mokiniai rinkosi iš 20 temų, kurios visos buvo skirtos išreikšti rūpestį mūsų visų namais, saugoti mūsų Žemę. Atrinkti įdomiausi ir kūrybiškiausi klasės darbai, kuriuos pristatymo metu turėjo progą pamatyti visi kiti ir komisija. Buvo nemenkas iššūkis – atrinkti tuos geriausius ir kūrybiškiausius darbus, kurie verti apdovanojimo. Sukurti filmukai, naudojant sustabdyto kadro  (angl. stop motion) animacijos techniką, kai mažais žingsniais judinami objektai ir fotografuojami. Vėliau nufotografuoti kadrai sudedami į nuoseklią seką ir taip sukuriama tikro judesio iliuzija. Mokinių darbai išties buvo nuostabūs!

Antroji dienos dalis – verslumo mugė, kuri progimnazijos bendruomenę pakvietė ne tik prekiauti, bet ir pirkti. Buvo galima įsigyti įvairiausių prekių: nuo pomidoro daigelio iki skanaus tinginio ar keksiuko. O kur dar rankų darbo papuošalai, saldus medus, liepžiedžių arbata ir kt.! Aštuntokų sukurta kavinė – tradicija tapęs reikalas su garuojančia kava ir kakava, skanumynais ir maloniu aptarnavimu.

Dienos pabaigoje turėjome progą paklausti: Tai kaip? Atsakymas visų: Puikiai! Patiko! Taigi didžiuojamės, kad tokios dienos tampa mūsų progimnazijos tradicija ir mokiniai turi galimybę kaskart ne tik lavinti mokymosi veiklų įgūdžius, bet ir patirti, išmokti ką nors nauja.

Lietuvių kalbos mokytoja Greta Šukienė

___________________________

Greta Šukienė Įrašo autorius:
Greta Šukienė
Lietuvių kalbos mokytoja




Ankstesni įrašai


Visą savaitę vyko protų mūšiai, skirti Kovo 11-ajai „Aš myliu Lietuvą“.

III aukšte, prie lietuvių kalbos kabineto, veikia 5b, 5c, 7a, 7b klasių mokinių kurtų plakatų paroda „Unikali gimtoji kalba“. 

Vasario 15-ąją „Šaltinio“ progimnaziją kaip ir kasmet subūrė muzikos skambesys.

Brailio rašto dienos proga mokykloje viešėjo tiflopedagogė Audra.

Paminėjome Laisvės gynėjų dieną.