Renginiai

Konferencija „Sveikatos ABC“ 2024

2024 m. balandžio 25 dieną „Šaltinio“ progimnazijoje vyko Panevėžio miesto ir Panevėžio rajono mokyklų 1–4 klasių mokinių konferencija „Sveikatos ABC“. Į konferenciją atvyko virš 50 mokinių, kurie rūpinasi ne tik savo, bet ir kitų žmonių sveikata. Mokinius paruošė ir atlydėjo mokytojos iš Panevėžio V. Žemkalnio ir Panevėžio rajono Paįstrio J. Zikaro bei Smilgių gimnazijų. Dalyvavo Beržų, „Žemynos“, „Ąžuolo“, Rožyno, „Saulėtekio“, „Vilties“, „Šaltinio“, A. Lipniūno progimnazijų mokiniai. Taip pat Gamtos mokyklos, Pradinės mokyklos, M. Karkos pagrindinės bei rajono Dembavos progimnazijos pranešėjai. Gausus būrys pranešėjų pristatė 30 pranešimų apie sveiką gyvenseną, emocinę įtaką sveikatai bei savijautai. Vaikams buvo smagu praktiškai išbandyti judesių meną ir jo integraciją į fizinį ugdymą. Sveikatą pastiprinome vaistažolių arbata.

Po refleksijos išsiskirstėme praturtėję žiniomis, patobulinę kompetencijas ir viešąjį kalbėjimą.

Visi dalyviai buvo išklausyti ir apdovanoti Sveikatos biuro padėkomis ir dovanėlėmis.

 

Mokytoja Aušra Klevečkienė




Ankstesni įrašai


Balandžio 23 d. Panevėžio miesto menų ir saviraiškos dalykų mokytojai, o su jais kartu ir mūsų mokytojos Ernesta Kriaučiūnienė, Gintarė Krikščiūnienė, Asta Saikauskienė bei direktorė Zina Stripeikienė dalyvavo programos „Tūkstantmečio mokyklos“  stažuotėje „Kultūrinio ugdymo prieinamumas Vilniaus mieste“. 

Balandžio 22 dieną 1–8 klasių mokiniams buvo organizuota pažintinė-kūrybinė diena „Šaltinio“ spalva – žalia“.

Visą savaitę vyko protų mūšiai, skirti Kovo 11-ajai „Aš myliu Lietuvą“.

III aukšte, prie lietuvių kalbos kabineto, veikia 5b, 5c, 7a, 7b klasių mokinių kurtų plakatų paroda „Unikali gimtoji kalba“. 

Vasario 15-ąją „Šaltinio“ progimnaziją kaip ir kasmet subūrė muzikos skambesys.