Renginiai

Mokinių kelionė laiku

6a klasės mokiniai ir jų lietuvių kalbos mokytoja Dalia Vašėtienė bei istorijos mokytoja Ramunė Liesytė kovo 27 d. lankėsi Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešojoje bibliotekoje, kurioje veikė paslauga „Laiko portalas“. Tai virtualiosios realybės pristatymas, kuris, naudojant specialius akinius ir kitas modernias technologijas, sudaro galimybę žmonėms keliauti laiku ir patiems pamatyti istorinius įvykius bei asmenybes. Portalo pagalba šeštokai nusikėlė į praeitį, prie žymiosios italų renesanso menininko Rafaelio freskos „Atėnų mokykla“, susitiko su graikų išminčiais Aristoteliu, Pitagoru bei Platonu ir su jais pabendravo. „Laiko portalas“ – tai ateities bibliotekos paslaugos prototipas, atskleidžiantis, kaip bibliotekos gali pritaikyti naujausias technologijas edukaciniams tikslams. Šia ekspozicija siekiama parodyti, jog modernioje bibliotekoje žmonės žinių gali gauti ne tik tradiciniu būdu, bet ir „patirti“ informaciją pasitelkdami pažangias technologijas.
Mokiniai aplankė ir senų knygų bei rankraščių skyrių, prisilietė prie pirmojo 1713 metų K. Sirvydo Trikalbio žodyno, pamatė spaudos draudimo laikmečio lietuviškų knygų ir laikraščių kolekciją.




Ankstesni įrašai


Kovo 20–24 dienomis mokykloje buvo organizuota „Veiksmo savaitė be patyčių 2017“, skirta patyčių prevencijai.

Kovo 17 dieną progimnazijoje šurmuliavo tradicinė Pavasario mugė, kuri mokykloje organizuojama jau aštuntus metus. Šių metų mugės tema – „Amatininkų turgus“. 

Kovo 17 d. mokiniai susipažino su įvairiais amatais ir dalyvavo kūrybinėse dirbtuvėlėse mieste bei progimnazijoje.

Kovo 14 dieną mokykloje paminėjome tarptautinę skaičiaus π (PI) dieną. 

Švęsdami Kovo 11-ąją, 6a klasės mokiniai antrus metus iš eilės dalyvavo Laisvės aikštėje organizuotame estafetiniame bėgime.