Renginiai

Pavasario mugė – 2017

Kovo 17 dieną Panevėžio „Šaltinio“ progimnazijoje vyko kultūrinės, meninės, kūrybinės, praktinės mokinių veiklos diena „Kūrybinės dirbtuvėlės. Pavasario mugė“. Vietoje pamokų mokiniai rinkosi įvairius užsiėmimus pagal savo pomėgius.

Susirinkę iš įvairių kūrybinių veiklų mokiniai stebėjo Teatro studijos paruoštą programą apie prieškario Lietuvos miestelio turgų. Čia kaip tikrovėje turgaus aikštėje, prie karčiamos, prekes siūlė prekybininkai žydai, puodų žiedėjai, pynėjai, dešrų kimšėjai... Čia skambėjo liaudiška muzika, čia rinkosi smalsūs praeiviai, pirkėjai, vieni pasižiūrėti, kiti paplepėti, treti pirkti.

Visus su atėjusiu pavasariu pasveikino mokyklos direktorė Z. Stripeikienė, smagia nuotaika užkrėtė skudutininkai, apsilankę artistai – Šokių studijos merginos.

Po to mokyklos III aukšte prasidėjo tikroji Amatininkų mugė. Pardavinėjo mokinukai ir jų tėveliai, mokyklos darbuotojai, mikrorajono gyventojai, net tautodailininkai. Ko tik čia nebuvo: dešrų, saldainių, grybukų, megztų pirštinių ir iš vilnos veltų papuošalų, gėlių daigelių ir išaugintų svogūnų laiškų. Pardavėjai džiaugėsi pilnėjančiomis piniginėmis, pirkėjai – prikrautais prekių krepšiais, o visi kartu – smagia nuotaika, atėjusiu pavasariu ir gražiu mokyklos bendruomenės ir mikrorajono gyventojų bendradarbiavimu. 

___________________________

Liucija Lašinienė Įrašo autorius:
Liucija Lašinienė
Lietuvių kalbos mokytoja




Ankstesni įrašai


Kovo 17 d. mokiniai susipažino su įvairiais amatais ir dalyvavo kūrybinėse dirbtuvėlėse mieste bei progimnazijoje.

Kovo 14 dieną mokykloje paminėjome tarptautinę skaičiaus π (PI) dieną. 

Švęsdami Kovo 11-ąją, 6a klasės mokiniai antrus metus iš eilės dalyvavo Laisvės aikštėje organizuotame estafetiniame bėgime.

Vaikų jogos mokytojos Jarūnė ir Rūta vedė vaikų žaidiminės jogos pamokėlę 2b klasės mokiniams.

Mokyklos sporto salėje vyko Panevėžio apskrities 6 klasių ir jaunesnių mergaičių salės futbolo „LadyGolas“ varžybos.