Renginiai

Tolerancijos dienos minėjimas

Tolerancijos dieną progimnazijos mokiniai paminėjo įvairia veikla. 8-ų klasių mokiniai dalyvavo Tolerancijos dienos minėjime „Minties“ gimnazijoje. Ten vyko įsimintinas susitikimas su dainininku ir socialinių iniciatyvų autoriumi Gabrieliumi Liaudansku-Svaru. Būsimųjų pirmokų mokytojos Žiedė Ketvirtienė ir Aelita Melėnienė bei ketvirtokės lankėsi Panevėžio lopšeliuose-darželiuose „Puriena“, „Vyturėlis“, „Diemedis“ ir kartu su priešmokyklinių grupių ugdytiniais bei jų auklėtojomis gamino tolerancijos paukštelius ir juos „sutupdė“ ant medelių šakelių. Renginio dalyviai prisiminė ir išsiaiškino žodžio „tolerancija“ reikšmę, aptarė tolerancijos ar netolerancijos pavyzdžius. Mokinių savivaldos nariai ėjo pas 1–3 klasių mokinius ir jiems vedė tolerancijos pamokas. Mokytoja Geta Pečiulienė kvietė mokinius rašyti mintis ir pastebėjimus ant „Tolerancijos sienelės“ ir popierinių balandžių, o vėliau iš popieriaus iškarpytus paukščius su užrašais susegė į gražią knygą „Laiškas ateities kartoms“.

Lapkričio 15–17 dienomis mokytoja Jolanta Švėgždienė progimnazijoje organizavo akciją „Pakabink TOLERANCIJĄ mokykloje“. Mokiniai nešė į mokyklą pakabas su prikabintu žodžiu TOLERANCIJA. Surinktos pakabos bus panaudotos sukabinti karnavaliniams rūbams, kuriuos mokyklai padovanojo viena parduotuvė.

___________________________

Aldona Banienė Įrašo autorius:
Aldona Banienė




Ankstesni įrašai


Lapkričio 14–20 dienomis „Šaltinio“ progimnazija jau 14 kartą dalyvavo projekte „Šiaurės šalių bibliotekų savaitė“.

Progimnazijoje darželių ugdytiniams buvo organizuoti Saugaus eismo ABC rytmečiai.

Šaltiniečių bendruomenė smagiai praleido vakarą pirmąjame susiėjime.

Spalio 13 dieną 1–8 klasių mokiniai dalyvavo Solidarumo bėgime Lietuvos ir Zambijos vaikų dienos centrams paremti. 

Anksti ryte pedagogus, skubančius į pirmą pamoką, rudeninėmis girliandomis išpuoštame mokyklos fojė sutiko mūsų mažieji abiturientai aštuntokai.