Renginiai

Solidarumo bėgimas

Spalio 13 dieną 1–8 klasių mokiniai dalyvavo ištvermės reikalaujančiame Solidarumo bėgime. Tai jau trečiasis toks bėgimas, organizuojamas Lietuvoje ir mūsų mokykloje.

Bėgimo tikslas – subūrus vaikus bendrai sportinei veiklai, skatinti solidarumą tarp skirtingų kultūrų, socialinės aplinkos ir įvairaus amžiaus mokinių, surinkti paramą būtinoms vaikų mokymosi priemonėms bei psichologinei pagalbai organizuoti vaikų dienos centrams Lietuvoje ir Zambijoje.

Solidarumo bėgimo dalyviai, prieš vykstant bėgimui, rado „rėmėjus“ (mamas, tėčius, senelius, seses, brolius ir kt.), sutinkančius vaikams paaukoti priimtiną sumą už kiekvieno bėgiko nubėgtą simbolinį kilometrą (stadiono ratą). Mokiniai stengėsi įveikti kuo daugiau stadiono ratų, kad įvykdytų susitarimą ir kad jų indėlis būtų kuo svaresnis.

Pasibaigus Solidarumo bėgimui, kiekvienam bėgimo dalyviui buvo įteikti diplomai. Džiaugiamės savo mokyklos šauniais mokiniais, neabejingais, gebančiais užjausti, suprasti, aukoti ir pasidalinti. Tikimės, kad mūsų dalyvavimas trečiajame Solidarumo bėgime suteiks šviesesnės ateities galimybę vargstantiems Lietuvos ir Zambijos vaikams. Juk viso pasaulio vaikai turi teisę į išsilavinimą, apsaugą, vystymąsi ir visavertį gyvenimą!




Ankstesni įrašai


Anksti ryte pedagogus, skubančius į pirmą pamoką, rudeninėmis girliandomis išpuoštame mokyklos fojė sutiko mūsų mažieji abiturientai aštuntokai.