Renginiai

Saugaus eismo ABC rytmečiai

Lapkričio 8, 9, 10 dienomis progimnazijoje darželių ugdytiniams buvo organizuoti Saugaus eismo ABC rytmečiai. Juos rengė ketvirtokų mokytojos Žiedė Ketvirtienė ir Aelita Melėnienė. Organizatorėms talkino Saugaus eismo būrelio mokytoja Meilutė Greičiuvienė, skautų būrelio vadovas Vladas Izdūnis bei kiti mokytojai. Saugaus eismo ABC rytmečiuose dalyvavo Panevėžio lopšelių-darželių „Puriena“, „Vyturėlis“, „Diemedis“ ugdytiniai su auklėtojomis. 

Aktų salėje visus rytmečių dalyvius pasveikino progimnazijos direktoriaus pavaduotoja Dalia Gudienė. Ji pristatė svečius iš Panevėžio apskrities komisariato: vyresniąją specialistę Danguolę Urbonienę ir visų vaikų mylimą policijos bičiulį Amsį. Policijos pareigūnė D. Urbonienė renginio dalyviams išsakė daug naudingų patarimų apie saugų eismą. Ketvirtokai parengė programėlę apie kelio ženklus ir šviesoforą. Mažieji dalyviai išsiskirstė į grupeles, pasipuošė šviesoforo signalo spalvų apyrankėmis ir keliavo į sporto salę. Ten darželinukai išklausė ketvirtokų pamokymus ir atliko įvairias užduotis. Jiems reikėjo sudėlioti kelio ženklų dėliones, teisingai užsidėti pakabinamą ir juostinį atšvaitus, atlikti užduotis kelių maketuose, pereiti per kelią pėsčiųjų perėjoje ir reguliuojamoje sankryžoje, užsegti saugos diržą vaikiškoje kėdutėje, užsidėti šalmą ir saugiai važiuoti paspirtuku, lenktyniauti su mašinėlėmis, pervežti krovinį „automagistrale“. Daug džiaugsmo buvo vaikams, kai po teisingai atliktos užduoties mažiesiems eismo dalyviams rankutes spaudė policijos bičiulis Amsis. Renginio pabaigoje viešnia iš policijos D. Urbonienė įvertino vaikučių atliktas užduotis, palinkėjo saugiai elgtis gatvėje ir kelyje. Dalia Gudienė pasidžiaugė darželinukų atliktomis užduotėlėmis, padėkojo jų auklėtojoms, o ketvirtokų mokytojos vaikus apdovanojo dovanėlėmis.

 

___________________________

Aelita Melėnienė Įrašo autorius:
Aelita Melėnienė
Pradinio ugdymo mokytoja




Ankstesni įrašai


Šaltiniečių bendruomenė smagiai praleido vakarą pirmąjame susiėjime.

Spalio 13 dieną 1–8 klasių mokiniai dalyvavo Solidarumo bėgime Lietuvos ir Zambijos vaikų dienos centrams paremti. 

Anksti ryte pedagogus, skubančius į pirmą pamoką, rudeninėmis girliandomis išpuoštame mokyklos fojė sutiko mūsų mažieji abiturientai aštuntokai.