Renginiai

Šiaurės šalių bibliotekų savaitė

Lapkričio 14–20 dienomis „Šaltinio“ progimnazija jau 14 kartą dalyvavo projekte „Šiaurės šalių bibliotekų savaitė“. Projekto metu sutartu laiku tūkstančiuose Šiaurės ir Baltijos šalių bibliotekų, mokyklų, ikimokyklinio ugdymo įstaigų vykta Šiaurės šalių literatūros skaitymai. Projektą rengia Asociacijų Norden Sąjunga, remia Šiaurės ministrų taryba. Šių metų savaitės tema – „Ateitis“.

Pirmąją savaitės dieną mokiniai, mokytojos, bibliotekininkės, jaukiai degant žvakutėms, balsu skaitė norvegų rašytojo Stian Hole kūrinį „Garmano vasara“, kalbėjo apie Šiaurės ir Baltijos šalis, diskutavo apie ateitį, į nupieštas žvaigždes surašė savo svajones. Savaitės atidaryme kūrinį skaitė ir inscenizavo 3b klasės mokiniai ir mokytoja Vida Baronienė.

Antrąją Šiaurės šalių bibliotekų savaitės dieną pailgintos darbo dienos grupės vaikai ir mokytoja Dalė Venslovienė bibliotekos skaitykloje klausė istorijos apie Muminuką ir žvaigždę, pasislėpę už širmos vaidino su pieštais ir ant pagaliukų pritvirtintais herojais, padėjo Muminukui sugalvoti norus. 2b klasės mokiniai lankėsi vaikų literatūros skyriuje „Žalioji pelėda“ ir ten klausė mokytojos Aušros Klevečkienės skaitymo, piešė ant jūros akmenukų. 6a klasės mokiniai ir mokytoja Jolita Graičiūnienė per geografijos pamoką kalbėjo apie tolimą šaltąją Grenlandiją.

Trečiadienį istorijos mokytoja Ramunė Liesytė ir 5b klasės mokiniai dalyvavo pamokoje-diskusijoje „Kas laukia Baltijos jūros ateityje?“, kalbėjo, ką reikėtų daryti, kad jūra būtų mažiau teršiama.

Pokalbių vakare „Žinutė tėvams“ aštuntokai, lietuvių kalbos mokytoja Jolanta Švėgždienė ir skaityklos bibliotekininkė Aldona Banienė aktų salėje skaitė Selmos Lagerliof kūrinio „Portugalijos karalius“ ištrauką, diskutavo apie tėvų ir vaikų ryšį. Mokiniai ir mokytoja atsinešė savo vaikystės nuotraukų, kalbėjo, kaip svarbu išsakyti savo tėvams, kokie jie yra brangūs ir mylimi. Kai kurie aštuntokai net panoro atsisėsti į ,,Karštąją kėdę“ ir paskambinti savo tėveliams, kad galėtų garsiai jiems pasakyti, kaip juos myli. Tai buvo itin jaudinanti akimirka.

5-ų klasių mokiniams mokytoja Liucija Lašinienė vedė lietuvių kalbos pamokas „Knyga sujungia praeitį, dabartį, ateitį“.

Savaitę visų klasių mokiniai, paskatinti tikybos mokytojos Getos Pečiulienės, ant popierinių baladžių rašė mintis bei palinkėjimus ir kūrė knygą „Laiškai ateities kartoms“. Buvo organizuotos knygų, plakatų, žemėlapių parodos, skirtos Šiaurės šalims ir jų rašytojams.

Mokykloje jau tapo gražia tradicija organizuoti Šiaurės šalių bibliotekų savaitę ir balsinį skaitymą.

 

___________________________

Aldona Banienė Įrašo autorius:
Aldona Banienė




Ankstesni įrašai


Progimnazijoje darželių ugdytiniams buvo organizuoti Saugaus eismo ABC rytmečiai.

Šaltiniečių bendruomenė smagiai praleido vakarą pirmąjame susiėjime.

Spalio 13 dieną 1–8 klasių mokiniai dalyvavo Solidarumo bėgime Lietuvos ir Zambijos vaikų dienos centrams paremti. 

Anksti ryte pedagogus, skubančius į pirmą pamoką, rudeninėmis girliandomis išpuoštame mokyklos fojė sutiko mūsų mažieji abiturientai aštuntokai.