Aktualijos

Stovyklėlė „Šaltinėlis“ persikėlė į virtualią erdvę

 

Lapkričio 21 dieną Šaltiniečių bendruomenės vaikų savaitgalio stovyklėlės „Šaltinėlis“ stovyklautojų rytmetis buvo pilnas nuotykių ir atradimų. Jie kartu su protingai išprotėjusių mokslininkių ir mokytojų komanda turėjo paleisti SUPEREKSTRAMOTOGRAFOULTRASIAUTULINGĄ aparatą ir prasigręžti į žemės gelmes.

Išprotėjusi Mokslininkė jau du kartus susprogdino savo laboratoriją ir pametė savo liniuotę,  todėl buvo priversta  prašyti vaikų pagalbos. Vaikai sutiko atlikdami užduotis sukonstruoti naują aparatą ir padėti Išprotėjusiai Mokslininkei prasibrauti į žemės gelmes. O užduotys buvo nelengvos: reikėjo išspręsti loginius galvosūkius, atskirti pipirus nuo druskos, sukonstruoti karuselę, tik šiaudeliu perpilti vandenį iš vienos stiklinės į kitą, paleisti spalvotus fontanus ir.... užsiauginti medūzą. Vaikams padėjo Protingos Pelėdos – Mokytojos, mokančios miške suskaičiuoti egles ir kankorėžius, bei jūrų Mokslininkė-Kapitonė, žinanti kaip auginti medūzas. Visas užduotis įveikus SUPEREKSTRAMOTOGRAFOULTRASIAUTULINGAS aparatas buvo sukonstruotas ir sėkmingai paleistas. Tačiau, paleidžiant apartą, nuaidėjo toks stiprus garsas, kad net Išprotėjusią Mokslininkę „išvertė iš koto“.

Neabejojame, besimokydami pirmoje klasėje vaikai dar ne kartą susitiks su Išprotėjusia Mokslininke (geografijos mokytoja Ligita), Protingomis Pelėdomis (pradinių klasių mokytoja Aušra, chemijos mokytoja Auksuole, fizikos mokytoja Gitana, matematikos mokytoja Silvija), jūrų Mokslininke-Kapitone (pradinių klasių mokytoja Vida) bei šią protingai išprotėjusią komandą subūrusia logopede Dalia.

Beje, Išprotėjusią Mokslininkę komanda atgaivino. Ji toliau darbuojasi savo laboratorijoje.

Šaltiniečių bendruomenės šeštadieninės vaikų stovyklėlės projektas finansuojamas Lietuvos Respublikos Socialinės apsaugos ir Darbo ministerijos pagal Nevyriausybinių organizacijų ir bendruomeninės veiklos stiprinimo 2020 metų veiksmų plano įgyvendinimo 1.1.5 priemonę „Stiprinti bendruomeninę veiklą savivaldybėse“.

 

___________________________

Dalia Gudienė Įrašo autorius:
Dalia Gudienė
Logopedė




Ankstesni įrašai


Lapkričio 20 d. įvyko pirmasis Erasmus+ projekto „Tarpdisciplininės veiklos tvariam gyvenimui“ partnerių nuotolinis susitikimas.

Lapkričio 19 d. vyko nuotolinis Erasmus+ mokyklų partnerių susitikimas su projekto „Ypatingi draugai – ypatingiems mokiniams“ dalyviais iš Švedijos, Turkijos, Italijos Lenkijos ir Lietuvos.

1a klasėje nuo 2020 m. lapkričio 18 d. iki 2020 m. lapkričio 26 d. įvedamas infekcijų plitimą ribojantis rėžimas. Mokinių ugdymas šiuo laikotarpiu 1a klasėje vykdomas nuotoliniu būdu.

Duris atvėrė nauja laboratorija MEK – mokslinių eksperimentų klasė.

Progimnazijos 4a klasės mokinės Sofijos Šmakotinaitės darbas saugaus eismo tema papuošė autobusų stotelės paviljoną.