Renginiai

Konferencija tėvams

2024 m. rugsėjo 21 dieną Panevėžio „Šaltinio“ progimnazijoje antrus metus iš eilės vyko neeilinis renginys – konferencija „Aš tave matau, girdžiu, jaučiu“. Šaltiniečių bendruomenė, vykdydama Nevyriausybinių organizacijų ir bendruomeninės veiklos stiprinimo 2023–2025 metų veiksmų plano priemonės „Stiprinti bendruomeninę veiklą savivaldybėse“ projektą „Žmonės sutverti bendrauti“, vėl pakvietė tėvus ir pedagogus artimiau pažinti vaiko pasaulį. Konferencijos organizatorės Gerdos Statkevičiūtės-Gylienės paklausus, koks šios konferencijos tikslas, moteris atsakė: „Suburti kuo daugiau Šaltiniečių bendruomenės narių ir Panevėžio miesto bei visos Lietuvos gyventojų ir kalbėti apie pozityvią tėvystę. Kelti klausimus kaip padėti tėvams ir vaikams susikalbėti, kaip vaiką motyvuoti mokytis, kaip pasirinkti savo kryptį, kaip padėti susitvarkyti su emocijomis, pareigomis.“

Konferencija sulaukė ne tik didelio Panevėžio miesto žmonių susidomėjimo, bet ir politikų dėmesio. Konferencijoje apsilankė Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos viceministras gerb. Ignas Gaižiūnas. Renginyje savo pranešimus skaitė visoje Lietuvoje gerai pažįstami lektoriai: Akvilija Kiburienė, dr. Viktorija Dičpinigaitienė, Giedrė Valaitienė, Inga Globė, Artiomas Šabajevas. Praktinius užsiėmus vedė taikomojo teatro trupė “4Rooms”. Lektoriai pristatė ypatingai aktualias temas: paauglio socialinis nerimas, emocinė gerovė, mokymosi motyvacija, finansinis raštingumas, vaiko ugdymo karjerai ypatybės.

Renginio pabaigoje Šaltiniečių bendruomenės pirmininkė gerb. Zina Stripeikienė sakė: „Labai džiaugiuosi matydama tokį gausų būrį tėvelių, pedagogų, kuriems rūpi vaikai, kurie nori juos geriau suprasti, matyti ir pajausti. Juk tai, kokį ryšį su vaikais sukursime šiandien, bus veidrodis to, kokią visuomenę turėsime rytoj“.

Dalyvių gausa, susidomėjimas, aktyvus įsitraukimas į diskusijas parodė, kad tokie renginiai yra reikalingi ir svarbūs, kad tėvams svarbu kurti ryšį su savo vaikais, pedagogams su mokiniais.

Mokytoja Ernesta Kriaučiūnienė

___________________________

Ernesta Kriaučiūnienė Įrašo autorius:
Ernesta Kriaučiūnienė
Lietuvių kalbos mokytoja




Ankstesni įrašai


Rugsėjo 19 dieną Panevėžyje susitiko Lietuvos „Šaltinio“ vardą turinčių mokyklų lietuvių ir užsienio kalbų mokytojai.

Rugsėjo 3 dieną, po pamokų, visi 1–8 klasių mokiniai pabiro pievelėje priešais mokyklą.

Rugsėjo 2 dieną vyko Mokslo ir žinių dienos šventė.

„Šaltinio“ progimnaziją baigė XI progimnazijos aštuntokų laidos trys klasės.

Gegužės 23 d. Šaltiniečių bendruomenė Molainių-Kniaudiškių mikrorajono gyventojus pakvietė į tradicinę Bendruomenės šventę.