Renginiai

Dainuoju Lietuvai 2024

Vasario 15-ąją „Šaltinio“ progimnaziją kaip ir kasmet subūrė muzikos skambesys. Progimnazijos bendruomenė turėjo galimybę pasidžiaugti mokinių pasirodymais, skirtais Lietuvos valstybės atkūrimo dienai.

Mokinių lūpomis pasakojama istorija, visus esančius salėje, nukėlė net į 1918-uosius metus, kai Vilniuje, Pilies g. 26,  Jonas Basanavičius rado kompromisą tarp skirtingas politines pažiūras turinčių signatarų. Ir štai 1918 metų vasario 16 d. pasirašytas dokumentas skelbia, kad atkuriama Lietuvos Valstybė, ir ji atsižada nuo visų valstybinių ryšių, kada nors buvusių su kitomis tautomis. Pasirašėme… o kas dabar?, – klausė renginio vedantysis. Ir tada uždainavo LIETUVA. O ji juk – MES: bendruomenė, kuri renginio pradžioje, pridėjusi ranką prie krūtinės, giedojo himną. Lietuva – jie: nuo nedrąsaus pirmoko su vėliavėle rankoje iki aštuntoko, kuris su pasididžiavimu traukė „Myliu gyvenimą”.

O kur dar grojantys ir šokantys ketvirtokai ir visi kiti, kurie muzikos skambesį paskyrė Tėvynei. Savo mylimai Lietuvai.

Už renginį dėkojame lietuvių kalbos mokytojai Ernestai Kriaučiūnienei ir jos auklėtiniams, muzikos mokytojoms Linai Skyrienei, Odetai Ratkevičienei, šokio mokytojai Astai Saikauskienei, anglų kalbos mokytojui Andriui Rusakevičiui ir visai mokyklos bendruomenei.

Su švente, lietuvi!

Mokytoja Greta Šukienė

https://youtu.be/yOLmq8RJX5Y

___________________________

Greta Šukienė Įrašo autorius:
Greta Šukienė
Lietuvių kalbos mokytoja




Ankstesni įrašai


Brailio rašto dienos proga mokykloje viešėjo tiflopedagogė Audra.

Paminėjome Laisvės gynėjų dieną.

Gruodžio 19, 20, 21 dienomis „Šaltinio“ progimnazijos salėje žiūrovai išvydo bendrą 1–8 klasių mokinių kalėdinį spektaklį – muzikinę pasaką „Sniego karalienė“. 

Gruodžio 19 dieną „Šaltinio“ progimnazijoje vyko mokyklos 30 metų veiklos paminėjimo šventė.

Gruodžio 8 d. lietuvių kalbos ir matematikos mokytojai dalyvavo TŪM kultūrinio ugdymo stažuotėje.