Aktualijos

Reikalavimai renginiams. Informuoja sveikatos priežiūros specialistė

Pakeisti reikalavimai atvirose erdvėse organizuojamiems renginiams automobiliuose

Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministras – valstybės lygio ekstremalios situacijos valstybės operacijų vadovas Aurelijus Veryga savo 2020 m. balandžio 20 d. sprendimu iš dalies pakeitė anksčiau šį mėnesį nustatytus reikalavimus atvirose erdvėse organizuojamiems renginiams automobiliuose. Sprendimu siekiama mažinti COVID-19 ligos plitimo grėsmę.

Šiuo sprendimu nustatoma, kad bilietais į renginius atvirose erdvėse, kai renginio metu neišlipama iš automobilio ir automobilyje yra ne daugiau kaip du asmenys, išskyrus artimuosius, giminaičius, įtėvius, įvaikius, globėjus ir rūpintojus, gali būti prekiaujama tik internetu. Nustatoma, kad renginio metu jo dalyviams draudžiama išlipti iš automobilio, bet, esant poreikiui, leidžiama atidaryti automobilio langus. Asmenims, esantiems automobilyje, privaloma dėvėti apsaugines kaukes, respiratorius ir kitas priemones, dengiančias nosį ir burną. Automobiliai turi būti statomi ne mažiau kaip dviejų metrų atstumu vienas nuo kito.

Toliau lieka galioti reikalavimas renginio organizatoriui užtikrinti, kad dalyviai laikytųsi visų šių reikalavimų renginio metu, o prieš renginį – juos informuoti internetu, kad renginyje negali dalyvauti asmenys, kuriems pasireiškė ūmios kvėpavimo takų infekcijos simptomai. Taip pat, renginio organizatoriui tenka atsakomybė internete ir prie įvažiavimo informuoti renginio dalyvius apie asmens higienos laikymosi būtinybę. Organizatorius įpareigojamas internete rekomenduoti renginyje nedalyvauti 60 metų ir vyresniems bei lėtinėmis ligomis sergantiems asmenims.

 

Daugiau informacijos: http://sam.lrv.lt/lt/naujienos/bpc-

 

___________________________

Gražina Bieliakienė Įrašo autorius:
Gražina Bieliakienė
Sveikatos priežiūros specialistė




Ankstesni įrašai


Pradinių klasių mokiniai mokėsi įvaldyti įvairias kiaušinių marginimo technikas.

Neformalaus pradinių klasių būrelio „Robotika, IKT“ nariai konstravo geometrinius kūnus.

Įkvėpti šv. Velykų dvasios užpildykime savo namus pavasariška nuotaika, meile, šiluma...

Panevėžio „Šaltinio“ progimnazijos bendruomenės vardu – direktorė Zina Stripeikienė

Mieli tėveliai, mokiniai, informuojame Jus, kaip mokysimės nuotoliniu būdu, kol šalyje bus tęsiamas karantinas. 

Patarimai dėl COVID-19 prevencijos.