Aktualijos

Nacionalinė karjeros diena

Vienas iš svarbiausių tikslų šiandienos mokykloje yra padėti jaunajai kartai įgyti žinių ir įgūdžių, leisiančių ateityje sėkmingai integruotis į darbinę veiklą. Todėl „Šaltinio“ progimnazijoje kasmet viena diena skiriama susipažinimui su įvairiomis profesijomis, išvykoms bei susitikimams su įvairių profesijų atstovais. Šiais metais mokykloje „Nacionalinė karjeros diena“ buvo organizuota lapkričio 21 dieną.

Mokiniai rinkosi į netradicines pamokas-susitikimus. Pirmokai lankėsi „Robolabas“ ir Krašto apsaugos savanorių pajėgų Vyčio apygardos 5-osios rinktinės 501 motorizuotoje pėstininkų kuopoje. Viena antrokų klasė susitiko su Panevėžio priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos specialiste, kuri pasakojo apie ugniagesių gelbėtojų darbą, mokė, kaip reikia elgtis kilus gaisrui. Kiti antrokai susitiko su „Endemik“ specialiste, kuri papasakojo jiems apie donorystę. Trečiokai, ketvirtokai bei 5a klasė dalyvavo edukacijoje „Mažieji programuotojai“. Mokiniai mokėsi programuoti. 5b klasė susitiko su grupinio pasirengimo trenere ir sužinojo apie trenerio profesiją. 5c klasė susipažino su burnos higienisto darbu. 6a klasėje lankėsi atstovė iš Jaunimo darbo centro, kuri mokė, kaip susikurti savo įmonę. 6b klasė dalyvavo susitikime su Panevėžio greitosios medicinos pagalbos stoties darbuotojais, susipažino su greitosios pagalbos gydytojo profesija. Pas septintokus svečiavosi psichologai, kurie pasakojo apie savo profesiją, apie tai, kaip svarbu save pažinti renkantis profesiją. 8a klasę aplankė SWED banko atstovas, kuris pasakojo apie finansinio raštingumo svarbą šiuolaikiniam jaunimui. 8b klasė susitiko su Panevėžio verslo konsultacinio centro direktore, kuri pasakojo mokiniams, kaip sukurti savo verslą. 4c klasė apsilankė radijo stotyje „Pulsas“. Mokiniai turėjo galimybę pabūti radijo stoties darbuotojais. 

Dėkojame visiems bendradarbiavusiems ir suteikusiems mokiniams žinių bei nepamirštamų įspūdžių.

___________________________

Rita Paurazienė Įrašo autorius:
Rita Paurazienė
Ugdymo karjerai koordinatorė




Ankstesni įrašai


Progimnazijos mokiniai lapkričio 21 dieną dalyvavo etnokultūriniame festivalyje Alytaus Šaltinių progimnazijoje „In svecius pas dzūkucius“.

Lapkričio 4–8 dienomis Italijoje vyko Erasmus+ projekto „Matematika, muzika ir menai padės išlikti sumaniu“ pirmasis dalyvių susitikimas. Jame dalyvavo progimnazijos direktorė Zina Stripeikienė ir pavaduotoja ugdymui Rūta Vainauskaitė.

Spalio 30 – lapkričio 1 dienomis direktoriaus pavaduotoja Rūta Vainauskaitė dalyvavo tarptautiniame seminare Serbijos sostinėje Belgrade „Tarptautinis bendradarbiavimas: efektyvios patirtys STEAM veiklose“.

Spalio 30 dieną atidaryta suremontuota technologijų kabineto virtuvė.

Panevėžio „Šaltinio“ progimnazija 2019 m. spalio 7 d. pasirašė tarptautinę bendradarbiavimo sutartį kartu su švietimo įstaigomis iš Italijos, Turkijos, Graikijos, Kroatijos ir Makedonijos. Šis tarptautinis ERASMUS+ mokyklų mainų projektas MA(R)TH skirtas mokinių ir mokytojų tarptautinių ryšių vystymui ir multikultūriškumo plėtrai, inovatyvių mokymo(si) metodų taikymui, STEAM, matematikos, muzikos ir menų mokomųjų dalykų įgūdžių stiprinimui, lyderystės kompetencijų ugdymui.