Aktualijos

Tarptautinis seminaras Belgrade

Spalio 30 – lapkričio 1 dienomis Serbijos sostinėje Belgrade vyko tarptautinis Erasmus+ partnerysčių plėtrai ir STEAM veiklų integracijai skirtas seminaras „Tarptautinis bendradarbiavimas: efektyvios patirtys STEAM veiklose“. Seminare dalyvavo Panevėžio „Šaltinio“ progimnazijos direktoriaus pavaduotoja ugdymui Rūta Vainauskaitė, Meškuičių gimnazijos anglų kalbos mokytoja Jurga Bučnienė, Prienų Revuonos pagrindinės mokyklos anglų kalbos mokytoja Rita Markovskaja bei Nacionalinės agentūros atstovė Ieva Budrienė bei kitų šalių atstovai. Seminaro metu vyko susipažinimas su Erasmus+ partnerysčių vykdytojais, gerosios patirties pasidalijimas, kontaktų paieška, švietimo kaitos ir perspektyvų analizė darbo grupėse, naujų metodų taikymas. Daugiausia dėmesio skirta mokykloms, kuriose jau vystoma ir išvystyta STEAM veikla, analizuotas įgyvendintų projektų tęstinumas, plėtra tarptautiniu lygmeniu. Daugiausia dėmesio sulaukė jau net 10 metų vystomas projektas Serbijoje. Fizikos mokytoja Tatjana išsamiai pasakojo ir demonstravo STEAM projekto idėjos – STEAM parko įgyvendinimą, mokinių, tėvų, bendruomenės įtraukimą. STEAM parko veikloje mokiniai ugdo ne tik gamtamokslinio ugdymo įgūdžius, tačiau taip pat organizuoja ir veda ekskursijas kitų mokyklų mokiniams, pasakoja sumanymo įgyvendinimo eigą.

Seminaro dalyviai turėjo galimybę užmegzti ryšius su Serbijos, Švedijos, Lietuvos, Belgijos, Olandijos, Nyderlandų mokyklų atstovais, pasikalbėti su Nacionalinių agentūrų specialistais bei rasti partnerius ir užmegzti ryšius tarptautinių projektų įgyvendinimui, vystymui ir tolimesniam bendradarbiavimui ne tik STEAM srityje.

___________________________

Rūta Vainauskaitė Įrašo autorius:
Rūta Vainauskaitė
Direktoriaus pavaduotoja ugdymui




Ankstesni įrašai


Spalio 30 dieną atidaryta suremontuota technologijų kabineto virtuvė.

Panevėžio „Šaltinio“ progimnazija 2019 m. spalio 7 d. pasirašė tarptautinę bendradarbiavimo sutartį kartu su švietimo įstaigomis iš Italijos, Turkijos, Graikijos, Kroatijos ir Makedonijos. Šis tarptautinis ERASMUS+ mokyklų mainų projektas MA(R)TH skirtas mokinių ir mokytojų tarptautinių ryšių vystymui ir multikultūriškumo plėtrai, inovatyvių mokymo(si) metodų taikymui, STEAM, matematikos, muzikos ir menų mokomųjų dalykų įgūdžių stiprinimui, lyderystės kompetencijų ugdymui.

Kviečiame lankyti 1–4 ir 5–8 klasių mokinių neformaliojo ugdymo būrelius.

4-ų klasių mokiniai ir mokytojos dalyvavo kūrybinių darbų plenere po atviru dangumi „Gamtos spalvos“.

Užsakytas mokyklines uniformas bus galima atsiimti rugpjūčio 22 d. nuo 14.30 iki 16.30 val.