Renginiai

Karjeros diena 2023

Lapkričio 9 diena – Karjeros diena.

2023 m. lapkričio 9 dieną mokyklos ir miesto erdvėse vyko karjeros diena. 1–8 klasių mokiniai susipažino su skirtingų profesijų atstovais, jų atliekamomis funkcijomis ir karjeros galimybėmis Panevėžio mieste.

5a klasė lankėsi Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės Bitės viešojoje bibliotekoje, susipažino su bibliotekininko profesija, dalyvavo edukacijose.

5b klasė vyko į Panevėžio miesto savivaldybę. Mokiniai sužinojo kokių profesijų atstovai čia dirba, susipažino su mero, vicemero darbu.

5c klasė apsilankė miškų urėdijoje. Susipažino su miškininko profesija.

6a klasė lankėsi Lietuvos audiosensorinėje bibliotekoje. Mokiniai sužinojo kokių profesijų atstovai dirba su silpnai matančiais ir girdinčiais žmonėmis, patys išbandė Brailio raštą.

6b klasė vyko į UAB „Kauptė“. Šeštokai susipažino su verslininko profesija, mokėsi verslumo.

6c klasė aplankė Šiaulių regiono valstybės archyvo Panevėžio filialą. Mokiniai sužinojo kokių profesijų atstovai čia dirba, turėjo galimybę ne tik paklausyti ten dirbančių buvusių mūsų progimnazijos mokinių pasakojimų apie tame pastate saugomus archyvus, bet ir patiems atrinkti tinkamus dokumentus, užrašyti svarbiausią informaciją. Susipažino su archyvo darbuotojo profesija.

7a klasės  mokiniai lankėsi AB „Panevėžio energija“. Sužinojo, kad ši įmonė mums tiekia elektrą, šilumą ir karštą vandenį. Nudžiugo, kad Panevėžys turi modernią ir ekologišką įmonę. Susipažino su labai perspektyvia termoinžinieriaus profesija.

7b klasę aplankė Panevėžio Raudonojo kryžiaus atstovai. Mokiniai susipažino su paramediko profesija, mokėsi teikti pirmąją pagalbą.

8a klasė vyko į UAB Harju Elekter. Mokiniai susipažino su inžinieriaus mechaniko, elektros įrenginių montuotojo, elektrinės dalies inžinieriaus projektuotojo, technologo ir kitomis profesijomis.

8b klasė lankėsi AB Panevėžio stiklas. Aštuntokai susipažino su stiklo grūdinimo mašinų operatoriaus, stiklo formavimo operatoriaus, automatikos inžinieriaus, techninių brėžinių braižytojo ir kitomis profesijomis.

8c klasė mokiniai apsilankė UAB „Premeta“. Mokiniai sužinojo ką įmonė gamina, kokių profesijų darbuotojai čia dirba.

1–4 klasių mokiniams apie savo profesijas pasakojo tėveliai. Pradinių klasių mokiniai susipažino su autošaltkalvio, paramediko, fizinės medicinos reabilitacijos slaugytojo, trenerio, aktoriaus, kineziterapeuto, socialinio darbuotojo profesijomis.

Karjeros specialistė Rita Paurazienė

___________________________

Rita Paurazienė Įrašo autorius:
Rita Paurazienė
Ugdymo karjerai koordinatorė




Ankstesni įrašai


Rugsėjo 30 dieną Panevėžio „Šaltinio“ progimnazijoje vyko neeilinis renginys – konferencija „Aš tave matau, girdžiu, jaučiu“. Konferencijos tikslas buvo sutraukti kuo daugiau šaltiniečių bendruomenės narių ir Panevėžio gyventojų bei kalbėti apie tėvystės keliamus iššūkius šiuolaikiniame pasaulyje.

Rugsėjo 27-ąją mokiniai atskleidė savo kūrybiškumą ir veiklas skyrė mokyklos gimtadieniui.

Rugsėjo 30 d. progimnazijoje organizuojama konferencija tėvams ir ne tik „Aš tave matau, girdžiu, jaučiu“. Būtina registracija https://forms.gle/oAtFF7Sm92YPz1Yw9

Sveikiname visus su naujų mokslo metų pradžia!

Birželio 22 dieną į respublikinę metodinę-praktinę konferenciją atvyko pedagogai iš Lietuvos Šaltinio/ių vardą turinčių mokyklų.