Renginiai

Kalėdinis spektaklis-filmas „Kuo tiki, tą ir matai“

„Šaltinio“ progimnazijos bendruomenė, susibūrusi į vieningą komandą, prieš pat gražiausias metų šventes visiems padovanojo nuostabaus grožio stebuklą – spektaklį „Kuo tiki, tą ir matai“. Didelis mokytojų ir mokinių entuziazmas sukūrė nepaprastai gražią, spalvingą ir jausmo kupiną istoriją.

Žavią keturių asmenų šeimyną spektaklio istorija nunešė būtent ten, kuo jie tikėjo. Šeimos nariai pakliuvo pas Kalėdų Senelio pagalbininkus – elfus, kurie uoliai darbavosi rūšiuodami dovanas. Pabuvojo laive, kuriame apsiginklavę pikti piratai, atsidūrė net tarp šokančių baugių vaiduoklių! Kareivinėse su kareiviais atliko pasiruošimo pratimus ir vos nenukentėjo nuo urvinių, kurie pasitiko šeimos tėtį su lazdomis. Mamai teko pabuvoti net tarp dvariškių, kurie pasiūlė karūną. O kur dar žaliosios džiunglės ir jų linksmieji gyvūnai! Paskutinė istorijos stotelė - avatarų žemė, kur šeimos paauglę dukrą pasitiko visas būrys mėlynųjų žmonių, kurie grąžino dukrą į jaukius namus pas šeimą.

„Kuo tiki, tą ir matai” – dažniausiai spektaklyje minima frazė. Tačiau šia gražia istorija ir norėta atskleisti, kad visada turime nepaliauti tikėti. Ne tik prieš didžiąsias metų šventes, o kasdien. Kiekvieną mielą dieną. Ir net, kai tikėjimas kiek sumažėja, turime rasti būdų patys arba remtis į kitus, kad tikėjimas mus vėl aplankytų. Nenustokite tikėti, mielieji, nes kuo tiki, tą ir matai!

Už nepaprasto grožio spektaklį nuoširdžiai dėkojame pagrindinei režisierei Jolantai Švėgždienei, šokių mokytojai Astai Saikauskienei, dekoracijų įgyvendinimo sumanytojai Auksuolei Urbonienei, pagrindiniams aktoriams mokytojams Gintarei Krikščiūnienei ir Andriui Rusakevičiui, visiems aktoriams-mokiniams, klasių vadovams. Taip pat didelį AČIŪ tariame mokinių tėveliams, kurie tiki ir padeda savo vaikams, tapti tuo, kuo jie nori.

Ačiū ir smagaus žiūrėjimo progimnazijos „YouTube“ kanale https://www.youtube.com/channel/UC7xG8FhLL0Nm_rrgk-IqD3A!

Greta Šukienė




Ankstesni įrašai


Spalio 27 d. progimnazijoje surengta respublikinė nuotolinė metodinė diena „Geroji patirtis mokantiems ir besimokantiems“.

Rugsėjo 20–25 dienomis progimnazijoje vyko Jaunojo tyrinėtojo dienos. 1–4 klasių mokiniai dalyvavo edukacinėse veiklose Žaliojoje girioje.

Panevėžio „Šaltinio“ progimnazijos mokytojai žengė žingsnį stiprindami savo kompetencijas Erasmus+ bendrojo ugdymo mokyklų partnerysčių projekte „Ypatingi draugai – ypatingiems mokiniams“, kuris skirtas progimnazijos mokytojų bei partnerių organizacijų kompetencijų stiprinimui kaniterapijos srityje.

Progimnazijos mokiniai pirmaisiais „EUROBORAVE“ projekto įgyvendinimo metais (2020–2021) nuotoliniu būdu bendravo su partneriais iš Bulgarijos, Lenkijos, Prancūzijos ir Portugalijos. 

Panevėžio „Šaltinio“ progimnazijos mokiniai pirmaisiais „Creative Drama and Games in ELT“ projekto įgyvendinimo metais (2020–2021) kartu su partneriais iš Turkijos, Šiaurės Makedonijos, Rumunijos ir Portugalijos itin glaudžiai bendradarbiavo visus metus įgyvendindami suplanuotas veiklas.