Renginiai

Šiaurės šalių literatūros savaitė 2020

Lapkričio 9–15 dienomis rengtoje kasmetinėje Šiaurės šalių literatūros savaitėje jau 18 kartą aktyviai dalyvavo ir mūsų mokykla. Šių metų savaitės tema – Šiaurės šalys ir pasaulis.

 „Septyni su puse milijardo žmonių vienoje planetoje. Kiekvieno jų istorija ypatinga. Visi iki vieno yra svarbūs. O vienas jų esi tu!“ – šiais žodžiais baigiasi norvegų rašytojos ir iliustratorės Kristin Roskifte paveikslėlių knyga „Visi iki vieno“, kurią skaitė 1–7 klasių mokiniai, pradinio ugdymo ir lietuvių kalbos mokytojos bei bibliotekos tarnautoja Aldona Banienė. Penktokai, šeštokai, septintokai skaitė kiekvienas savo namuose prie žvakių šviesos susijungę nuotoliniu būdu, o pradinių klasių mokiniai – bibliotekos skaitykloje ir savo klasėse.

Lietuvių kalbos mokytojos Jolantos Švėgždienės mokiniai, perskaitę norvegų rašytojos Kristin Roskifte knygą „Visi iki vieno“, sukūrė papildomus knygelės puslapius: pasirinko savo gimimo dieną, iliustravo savo pomėgį ir pabandė įsivaizduoti, kam dar pasaulyje galėtų tai patikti/nepatikti. Juk kiekvienas kuriame savo unikalią istoriją...

Lietuvių kaldos mokytojų Birutės Budreikienė ir Linos Čyžienės 5–6 klasių mokiniai, perskaitę kūrinį „Visi iki vieno“, patys sukūrė piešinius. Pradėjo nupiešdami save popieriaus lapo viduryje, vėliau aplink save nupiešė kitus žmones. Tai galėjo būti šeimos nariai, draugai, giminaičiai ar kiti žmonės, kuriuos jie sutinka kasdien.

Pradinių klasių mokiniai kūrė piešinius tema „Aš ir pasaulis“, darbų parodos veikė skaitykloje ir prie klasių.

Švedų-suomių rašytojos ir dailininkės Tuvės Janson sukurtas personažas Mumis tėtis prie klasių kvietė skaityti Šiaurės šalių rašytojų kūrinius.




Ankstesni įrašai


Atidaryta šeštadieninė Šaltiniečių bendruomenės stovyklėlė vaikučiams.

Rugsėjo 10–18 dienomis mokykloje praūžė jau tradicinėmis tapusios Jaunojo tyrinėtojo dienos.

Šiemet Rugsėjo 1-osios šventė buvo kitokia. Mokyklos kieme renginys vyko tik pirmųjų klasių mokiniams.

Birželio 19 dieną Šaltiniečių bendruomenėje svečiavosi Lėlių vežimo teatras.

Balandžio mėnesį 1–7 klasių mokiniai skaitė ir iliustravo žymaus pasakininko H. K. Anderseno kūrinius. Darbų parodą galima pamatyti  https://youtu.be/R6lhGDktN7Y