Renginiai

Mokyklos muziejuje – lėlių paroda

Progimnazijos istorijos muziejuje ne kartą buvo rengtos personalinių kolekcijų parodos. Eksponuoti buvusio direktoriaus pavaduotojo ūkiui ir administracijai Stanislovo Paulausko surinkti kalendoriukai, pašto ženklai, mokinio mamos Jūratės Andriulevičienės kolekcionuojami katinėliai.

2017 metų sausio 11 dieną muziejuje buvo atidaryta pradinių klasių mokytojos Meilutės Greičiuvienės lėlių kolekcijos paroda. Apie savo pomėgį mokytoja rašė: „Vaikystėje labai mėgau žaisti su lėlėmis. Džiaugiausi, kai mama net per aštuonioliktąjį gimtadienį padovanojo didelę vaikščiojančią lėlę. Gimus dukrai, kartu su ja žaidėme su lėlėmis. Justina užaugo, išvyko mokytis ir dirbti svetur. Jos žaislai liko pas mane. Lėlės padėjo ir padeda laukti grįžtančių vaikų, o per vasaros atostogas – mokinių. Daug lėlių dukra ir sūnus parvežė iš įvairių pasaulio šalių ir miestų: Surinamio, Maroko, Anglijos, Kalifornijos, Rusijos, Prancūzijos, Dubajaus, Floridos. Žinodami mano hobi, lėles dovanoja draugai, giminaičiai. Nejučia pas mane „apsigyveno“ apie 250 įvairiausių lėlyčių. Visos lėlės man labai mielos ir gražios“.

Aplankę parodą, mokiniai galėjo išsikirpti po popierinę lėlę, pabūti dizaineriais ir sukurti joms drabužėlius. 

___________________________

Aldona Banienė Įrašo autorius:
Aldona Banienė




Ankstesni įrašai


Sausio 11 d. progimnazijoje vyko 1–8 klasių mokinių įvairių dalykų olimpiados.

Paskutinį advento ketvirtadienio vakarą 5–8 klasių mokiniai pristatė gražią gyvenimo, meilės pamoką H. K. Anderseno pasakos „Sniego karalienė“ motyvais.

1–4 klasių mokiniai vaidino ir šoko muzikinėje pasakoje „Mikė Pūkuotukas laukia Kalėdų“.

2a ir 4a klasės mokiniai kepė meduolius Skėmiuose.

Mokinių savivaldos iniciatyva organizuota kalėdinių eglučių paroda.