Renginiai

Muzikinė pasaka „Mikė Pūkuotukas laukia Kalėdų“

2016 m. gruodžio 21 d. visa mūsų mokykla buvo pilna prieššventinio šurmulio. Su šypsenomis veiduose rinkosi pradinukai, šiek tiek susirūpinę juos lydėjo tėveliai. Visi rinkosi į kalėdinį, jau tradicija tapusį, spektaklį. Šiemet tai – „Mikė Pūkuotukas laukia Kalėdų“. Kodėl Mikė Pūkuotukas? Ogi todėl, kad lygiai prieš 90 metų pasaulį išvydo pirmoji knygelė apie šį herojų. Labai džiugu, kad ir šiandien jis yra mėgiamas vaikų visame pasaulyje.

Spektaklio metu žiemą kvietė snaigės ir seniai besmegeniai (4a), sušaldyti visus norėjo ledinukai (1c), o stebuklų pilname miške iš urvelių išlindo pelytės (1a), atšokavo kiškiai (1b), iš avilių išskrido bitutės (2a), iš skruzdėlyno išropojo skruzdėlytės (2b), sniegą nuo sparnelių nusipurtė drugeliai ir žiogai (3b), iš po lapų spygliukus iškišo ežiukai (2c) ir net varlės kūdroje ėmė kurkti (4b). O protingosios pelėdos (3a) padėjo mūsų Mikei Pūkuotukui (Dominykas Jonaitis, 2a), Knysliukui (Eva Ivaškevičiūtė, 2c) ir Triušiukui (Tajus Grigas, 2b) perskaityti Kalėdų senelio laišką.

Scenarijų spektakliui parašė antrųjų klasių mokytojos Gintarė Eniulaitienė, Aušra Klevečkienė, Vitalija Bartkienė. Muzikinei pasakai šokius pastatė šokio mokytoja Asta Saikauskienė. Klasių mokytojos ir tėveliai rūpinosi, kad vaikučiai turėtų puikius vienodus vaidinimo kostiumus, išmoktų spektaklio žodžius, daug kartų po pamokų repetavo.

Visiems žiūrovams spektaklio kūrėjai padovanojo puikią kalėdinę nuotaiką.

___________________________

Gintarė Eniulaitienė Įrašo autorius:
Gintarė Eniulaitienė
Pradinio ugdymo mokytoja




Ankstesni įrašai


2a ir 4a klasės mokiniai kepė meduolius Skėmiuose.

Mokinių savivaldos iniciatyva organizuota kalėdinių eglučių paroda.

Progimnazijoje vyko anglų kalbos konkursas miesto mokyklų 5–6 klasių mokiniams „Smart Kids“.

Gruodžio 8 d. mūsų mokykloje vyko Panevėžio miesto 7–8 klasių mokinių kalėdinių dekoracijų gaminimo konkursas.

LKL krepšininkai kartu su draudimo bendrove gruodžio 3 dieną pakvietė visus progimnazijos pirmokus ir jų tėvelius į šaunią krepšinio šventę „Svajonių diena – Saugi diena“!