Aktualijos

Atgal į mokyklą. Susitikimas su Švedijos ambasados atstovais

Balandžio 15 d. Panevėžio „Šaltinio“ progimnazijos bibliotekoje įvyko 7a klasės moksleivių ir Švedijos ambasados antrojo sekretoriaus Robin Rinaldo, stažuotojo Isak Bokstad ir Švedijos ambasados atstovės Jurgitos Tijūnaitytės sustikimas.

Svečiai pristatė jau nebe pirmus metus organizuojamą projektą „Atgal į mokyklą“, kuris suteikia galimybes mokiniams pristatyti įvairių organizacijų veiklą, karjeros galimybes ir perspektyvas. Ambasados atstovai pasidalijo savo asmeninėmis patirtimis apie karjeros pirmuosius žingsnius prieš tampant ambasados darbuotojais, pristatė Europos Sąjungos teikiamas galimybes bei kartu su mokiniais prisiminė kas yra NATO. Susitikimo metu daug dėmesio skirta demokratijai, pilietiškumui ir savanorystei.

Kartu su svečiais mokiniai vaišinosi švediškąja fika – tai kone kiekvieno švedo puoselėjama laiko praleidimo tradicija, kavos pertraukėle. Dėkojame svečiams už netradicinę pamoką!

Vėliau septintokai kino centre „Garsas“ stebėjo filmą „Kulkos“.

___________________________

Rūta Vainauskaitė Įrašo autorius:
Rūta Vainauskaitė
Direktoriaus pavaduotoja ugdymui




Ankstesni įrašai


Balandžio 15 d. mokiniai bus fotografuojami elektroniniams moksleivio pažymėjimams.

Sveiki sulaukę šv. Velykų! Džiugesio, vilties, stiprybės!

Kovo 4–8 d. direktoriaus pavaduotoja, specialioji pedagogė Džiuginta ir lietuvių kalbos mokytoja Jolanta viešėjo Estijoje, kur dalyvavo projekto „Tūkstantmečio mokyklos I“ komandiruotėje-stažuotėje „STEAM ugdymas Estijos švietime“. Stažuotės metu aplankyta keletas Talino ir Tartu miesto mokyklų.

Vakar Raseiniuose susitiko penkių Lietuvos Šaltinio vardo mokyklų direktorės ir paskelbė šaltiniečių jubiliejinių PASIMATYMŲ startą.

Mieli progimnazijos mokinių tėveliai, darbuotojai ir kiti švietimui neabejingi žmonės! Prašome Jūsų geranoriškai paremti progimnaziją 1,2 % savo pajamų mokesčio, sumokėto 2023 metais.