Pranešimai

Laiškas Pasauliui

Panevėžio „Šaltinio“ progimnazijoje ypač įdomios, prasmingos pažintinės, kultūrinės, meninės veiklos dienos. Tradiciškai viena iš jų organizuojama baigiantis kalendoriniams metams. Gruodžio mėnesio pabaigoje, prieš pat mokinių atostogas, 5–8 klasių mokiniai parodė muzikinės pasakos „Laiškas Pasauliui“ premjerą.

Gausiai į mokyklos salę susirinkę žiūrovai stebėjo, kaip vienos laimingos šeimos broliai ir seserys ruošiasi pačioms gražiausioms metų šventėms. Mažosios sesutės, kurias vaidino Luknė Trumpickaitė ir Sofija Šmakotinaitė, gamino kalėdinei eglutei papuošimus, kita seseraitė Darija Grigaravičiūtė tvarkė namus, šlavinėjo priemenę, o išdykėlis mažasis broliukas (Mykolas Černiauskas) bandė nugvelbti nuo eglutės kokį skanėstą. Vyresniajai seseriai (Dominyka Švėgždaitė) pasiūlius, mažieji parašo kalėdinį laišką ir padeda jį po eglute. Deja, piktoji burtininkė laišką pagrobia ir ketina jį sunaikinti, į toliausią pasaulio kraštą pradanginti. Taip keliavo laiškas per daugelį šalių, kurių kultūrą pristatė progimnazijos mokiniai. Skambant populiariai rusų dainos „Kalinka malinka“ melodijai, 6b klasės artistai žiūrovus nukėlė į Rusiją. Arabų drabužius, papročius, šokius pademonstravo 8b klasės mokiniai. Penktokai, pasipuošę juodais garbanotų plaukų perukais, parodė energingą ritmišką afrikiečių šokį. Septintokai pristatė Indiją ir Japoniją. Merginos, pasipuošusios įvairiaspalviais indžių sariais, japonių tautiniais kimono, plastiškais judesiais žavėjo bendraklasius vaikinukus, kurie irgi įsiliejo į vilionių ir šokio sūkurį, į sceną išbėgo net su samurajais. Už įspūdingus šokius ir nuostabias sombrero plojimais buvo sutikti tolimosios Meksikos gyventojai (8a klasė) . 5a klasės mokiniai – indėnai ritualinius šokius atliko kartu su savo auklėtoja. Šiais metais spektaklyje pirmą kartą vaidino ir viena mama, burtininkės vaidmenį sukūrė septintoko Mato mama Jolanta Černiauskienė. Laimei, laiškas visgi pasiekė mūsų šalį, pas lietuvius atėjo šventės. Vilties žiburėliais nešini paskutinieji scenoje pasirodė 6b klasės mokiniai. Jie paskelbė, kad Kalėdos visada ateina, kai nuoširdžiai jų lauki ir tiki stebuklais. Tai svarbiausia žinia visam pasauliui.

Gražus vakaras baigėsi direktorės Zinos Stripeikienės palinkėjimais, dovanomis, gausiai plojimais spektaklį pastačiusiems žmonėms: aštuonių klasių auklėtojoms, pagrindinių vaidmenų atlikėjams, choreografijos mokytojai A. Saikauskienei, šviesos ir garso režisieriui A. Rusakevičiui, spektaklio režisierei J. Švėgždienei, jos padėjėjui V. Izdūniui ir, žinoma, beveik 200 artistų – visiems progimnazijos 5–8 klasių mokiniams.

https://youtu.be/vqqUfmEMPT4

___________________________

Liucija Lašinienė Įrašo autorius:
Liucija Lašinienė
Lietuvių kalbos mokytoja




Ankstesni įrašai


Gruodžio 20 d. 18.00 val. kviečiame į 5–8 klasių mokinių muzikinę pasaką „Kalėdinis laiškas“.

Gruodžio 18 d. ir 19 d. 18.00 val. kviečiame į 1–4 klasių mokinių muzikinę pasaką „Katės namai“.

Gruodžio 11 d. 18 val. Šaltiniečių bendruomenė kviečia į adventinę vakaronę „...ir duris uždarius eina laikas“.

 

Mieli Šaltiniečiai!

Dalyvaukime akcijoje „Knygų Kalėdos“! Dovanokime naujas knygas mokyklos bibliotekai!

Gruodžio 3 d. 14.00–19.00 val. kviečiame tėvelius ir globėjus į "Tėvų dieną".